Onbezorgd onderweg met You Sure Drive

Je bent onderweg van A naar B om pakketten te bezorgen. Dan wil je alles goed geregeld hebben. Naast het verzekeren van jouw bestelauto, is het belangrijk om na te denken over jouw aansprakelijkheidsrisico's. Voor koeriers zijn hiervoor twee verzekeringsoplossingen. Wij leggen uit welke dit zijn en waarom ze belangrijk zijn voor jouw koeriersbedrijf. Samen zorgen we ervoor dat je altijd goed verzekerd onderweg bent.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet alleen tijdens de rit, maar ook daarbuiten. Zo kan je als koerier per ongeluk in het magazijn een pakket laten vallen waardoor de inhoud beschadigd raakt. Of je maakt een foutje tijdens de inventarisatie van de pakketten. De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) dekt de aansprakelijkheid voor schade die jij of een medewerker veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Een belangrijke verzekering voor alle ondernemers, want overal kan iets fout gaan. 
Let op, sommige opdrachtgevers stellen een AVB zelfs verplicht.

Werkgeversaansprakelijkheid

Onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je de werkgeversaansprakelijkheid meeverzekeren. Als ondernemer ben je dan verzekerd voor het geval je aansprakelijk wordt gesteld door een van de medewerkers voor een ongeval onder werktijd. Voorbeelden zijn: een medewerker laat een zwaar pakket op zijn voet vallen en breekt een teen of glijdt uit en loopt hoofdletsel op. 

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering 

Tijdens de rit kan er van alles gebeuren met de lading die je vervoert. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt hier dekking voor. Je bent verzekerd bij schade aan de lading tijdens dit rit én bij het laden en lossen. De dekking geldt ook als je de lading kwijtraakt of het als het vervoer naar de bestemming vertraging oploopt. Ook deze verzekering wordt door sommige opdrachtgevers verplicht gesteld.  

Reis je af naar het buitenland om pakketten te bezorgen? Sommige verzekeraars bieden een Europa-dekking, waarbij de kosten van schade tijdens het vervoer in Europa worden vergoed. 

Wat kan You Sure Drive voor jou betekenen? 

You Sure Drive geeft duidelijk en eerlijk advies. Of je een zelfstandige koerier bent of een koeriersbedrijf van formaat: wij bieden advies op maat en selecteren de verzekeringen die qua premie, dekking en voorwaarden het beste passen bij jouw bedrijf, wensen en behoeften. 

Wil je graag advies over een koeriersverzekering? Plan een gratis adviesgesprek in met adviseur Sjafieq Jarmohamed van You Sure Drive. 

Zakelijk Onderweg 5 min 3 apr 2024 13:14 Geschreven door: You Sure

Jouw bestelauto verzekeren?

Wil je een verzekering afsluiten voor jouw bestelauto? Vul het offerteformulier en wij helpen jou graag verder.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoger-inbraakrisico-tijdens-de-feestdagen-.jpg
Privé Wonen 5 min

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Inbrekers houden van de feestdagen. Vooral oudjaarsavond. Laat je feestdagen niet verpesten. Houd inbrekers buiten.

Lees meer
nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer