Weet waar je voor verzekerd bent bij winters weer

Het is weer winter. De temperaturen zakken langzaam en de kans op winters weer neemt toe. Weet jij waar je voor verzekerd bent bij winters weer? De verzekeraars verdelen winters weer in de volgende categorieën: Storm-, hagel- en ruitschade Slippen en sneeuwballen Code rood Pechhulp tijdens winters weer Winterbanden

Storm-, hagel- en ruitschade 

Bij een autoverzekering met een allrisk of beperkt casco dekking ben je verzekerd voor storm- en hagelschade. In het geval van een schadeclaim vervallen de no-claimkorting en de schadevrije jaren niet. Heb je een WA autoverzekering? Dan biedt deze verzekering géén dekking bij storm-, hagel- of ruitschade. Een WA verzekering dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Denk aan: andere auto’s, passagiers en andere weggebruikers.

Slippen en sneeuwballen

Wanneer je een autoverzekering met allrisk hebt, biedt de verzekering dekking bij: 

  • Schade door slippen en botsen 
  • Schade doordat je in de sloot bent beland door gladde wegen 
  • Schade door sneeuwballen en pekel 
  • Schade door het instorten van het garagedek door hevige sneeuwval

 

Let wel op: het verhalen van deze schades gaat ten koste van je schadevrije jaren en ook van je no-claimkorting. Heeft iemand anders de schade veroorzaakt? Dan kan je de schade mogelijk verhalen bij de veroorzaker. 

Handige tips direct in je mailbox

Code rood

Het KNMI kan bij slecht weer waarschuwingscodes afgeven: code geel, code oranje of code rood. Bij code rood is het opletten. In dit geval ben je op de weg verzekerd, zoals je gewend bent. Zolang je maar voldoende voorzorgsmaatregelen treft.

Pechhulp tijdens winters weer

Pechhulp is afhankelijk van het dekkingsgebied. Je kan kiezen tussen je woonplaats, heel Nederland of heel Europa. Heb je pech door bevroren benzine? Dit is meestal niet gedekt door pechhulp. Dit geldt ook voor vast komen te zitten in de sneeuw.

Winterbanden

Het is in Nederland niet verplicht om met winterbanden te rijden. Let op: in een aantal landen zijn winterbanden wel verplicht. Mocht je in deze landen géén winterbanden hebben, dan kan dit nare gevolgen hebben in geval van een ongeval. Zo kan je medeaansprakelijk worden gesteld en kan de verzekeraar weigeren om de schade uit te betalen.

Privé Onderweg 5 min 12 jan 2022 10:00 Geschreven door: You Sure

Vragen over een autoverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Mag-ik-met-een-B-rijbewijs-in-een-elektrische-auto-met-caravan-rijden-.jpg
Privé Onderweg 5 min

Mag ik met een B-rijbewijs in een elektrische auto met caravan rijden?

Ja en ja! Al is het niet zo simpel als het lijkt. Er gelden wel voorwaarden.

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer