De wintersportdekking van You Sure laat jou niet in de kou staan

Binnenkort ga jij genieten van je wintersportavontuur! Je wilt zorgeloos gaan skiën of snowboarden. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel je voor dat je tijdens het skiën valt en een helikopter je moet ophalen of jouw dure ski’s worden gestolen. Geen paniek! Een goede wintersportdekking is jouw redding. Een reisverzekering sluit je af om onvoorziene risico's tijdens jouw vakantie te dekken. Wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit, is dit niet alleen verstandiger, maar ook voordeliger.

Waarom heb jij een extra rubriek wintersport nodig?

Stel je voor: jij bent op wintersport en er gebeurt iets waar je niet op hebt gerekend. Jij zit met de handen in het haar, omdat je ineens met onverwachte kosten zit. Gelukkig dekt de rubriek wintersport als aanvullende dekking op je reisverzekering deze kosten. 

Sommige verzekeraars hebben standaard een wintersportdekking bij de reisverzekering. Bij een aantal verzekeraars is het een aanvullende rubriek op de reisverzekering. Dit moet op de polis vermeld staan. Wil je iemand meeverzekeren? Ook dit moet op de polis vermeld staan. Jouw adviseur van You Sure helpt jou om dit allemaal te controleren en in orde te maken.  

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, maar let wel op de verzekeringsvoorwaarden waaraan je moet voldoen. Een aantal winterse oorden in Europa kennen bijvoorbeeld een skihelmplicht voor kinderen. Controleer vooraf of er een skihelmplicht is en houd je aan 

Wat verzeker je met de rubriek wintersport?

De rubriek wintersport biedt dekking in onder meer de volgende situaties:  

  • Je hebt een ongeluk en moet vervoerd worden met een banaan of helikopter. De kosten zijn gedekt. 
  • Jouw skiuitrusting wordt gestolen. In het geval wij dekking bieden voor de kosten, kan een eigen risico of afschrijving van toepassing zijn.  
  • Kosten voor een extra hotelovernachting door een gedekte onverwachte gebeurtenis.

Aansprakelijkheidsverzekering buitenland

In sommige landen is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. In Italië is het verplicht om hiervan een verzekeringsbewijs op papier te hebben. In Oostenrijk mag je zowel op papier als digitaal een kopie hebben. Laat dit zien als er om wordt gevraagd. 

Tip:

Stel je wilt even een warme chocomelk drinken en je ski’s even buiten laten staan, maar je bent bang dat ze gestolen worden. Doe dan het volgende: Wissel jouw ski om met die van jouw skimaat. Wanneer jij een ski omwisselt, heeft het voor de dief geen zin om ze mee te nemen. Diegene kan er namelijk toch niet mee skiën. Handige tip toch? Probeer dat maar eens uit.  

Nog geen wintersportdekking? Vraag dan nu een gratis offerte aan!

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 11 dec 2023 09:46 Geschreven door: You Sure

Vragen over een inboedel- of opstalverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoger-inbraakrisico-tijdens-de-feestdagen-.jpg
Privé Wonen 5 min

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Inbrekers houden van de feestdagen. Vooral oudjaarsavond. Laat je feestdagen niet verpesten. Houd inbrekers buiten.

Lees meer
nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer