Bruiloftverzekering: afsluiten of overbodig?

Je hebt je soulmate gevonden. Samen stappen jullie het huwelijksbootje in. Eén van de meest memorabele dagen in je leven (als het goed is). En of je het nu groot, klein of intiem viert: de kosten voor je bruiloft lopen snel op. Denk aan het aantal genodigden, de catering, de locatie en het nodige papierwerk. Heb je ook nagedacht over de financiële risico’s wanneer je door onverwachte omstandigheden je bruiloft moet annuleren of verplaatsen? Verzeker deze risico’s met een bruiloftverzekering.

Wat is een bruiloftverzekering?

Met een bruiloftverzekering dek je de financiële gevolgen van het annuleren of verzetten van je bruiloft wegens onverwachte omstandigheden. Een bruiloftverzekering is niet alleen van toepassing op je bruiloft. Huh? Een bruiloftverzekering kan je ook afsluiten voor je huwelijksjubileum of geregistreerd partnerschap.

 

Wat kan je van een bruiloftverzekering verwachten?

Je wilt er absoluut niet over nadenken, maar er kan van alles gebeuren waardoor je jullie bruiloft moet of wilt uitstellen. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke storm, schade aan de locatie waar je feest viert of de cateraar die je hebt ingehuurd gaat failliet. Een bruiloftverzekering sluit je af om de financiële risico’s wegens het uitstellen van je bruiloft te dekken. Dan kan je zorgeloos een andere cateraar of band inhuren wanneer zij niet meer kunnen.

 

Verplaatsen vanwege onverwachte gebeurtenis

Helaas blijft er altijd een mogelijkheid bestaan op een onverwachte gebeurtenis. Jullie besluiten samen om de bruiloft uit te stellen en te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij het overlijden of ziek worden van één van de bruiloftsgasten. Ook dan kan je terugvallen op de bruiloftverzekering.

Wist je dat een bruiloftverzekering jouw bruiloft ook dekt in geval van nationale rouw? Bijvoorbeeld door het overlijden van iemand in het Koningshuis.

Dit regelt de verzekeraar

De verzekeraar regelt dat de annuleringskosten of extra kosten worden vergoed.

Voorbeeld: Je hebt de perfecte band gevonden die je favoriete nummers zingt. Last minute krijgen je een belletje van de bandmanager: de zanger is ziekDan staat de verzekeraar voor je klaar. De boekingskosten voor een vervangende DJ? Die zijn gedekt met je bruiloftverzekering. 

Je verzekeraar staat ook voor je klaar bij schade aan je huwelijkscadeaus; op de trouwdag zelf én de dag erna. Of wanneer één van je bruiloftsgasten op de trouwjurk gaat staan waardoor deze scheurt.

Wanneer sluit je een bruiloftverzekering af? 

Of je een bruiloftverzekering afsluit is geheel aan jullie. Kunnen jullie de financiële risico’s zelf dragen of sluit je de verzekering af om zonder zorgen naar je bruiloft toe te kunnen leven?

Ga je voor de verzekering? Zorg dat je deze afsluit op het moment dat je daadwerkelijk boekingen hebt staan en de planning vorm krijgt. Je loopt tenslotte vanaf het moment dat je geboekt hebt financieel risico.

Een bruiloftverzekering is in vele situaties een enorme uitkomst. Maar op welke kosten kan je rekenen? Helaas is daar geen zwart-wit antwoord op. De premie is namelijk afhankelijk van de totale kosten voor de bruiloft. Een bruiloft van € 15.000,- kent een andere premie dan een bruiloft van € 26.000,-.

Om te weten wat de hoogte is van de premie kan je bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen.

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 30 mrt 2023 14:54 Geschreven door: You Sure

Wij helpen je graag jouw droombruiloft te verzekeren

Heb je vragen of wil je meer weten over de bruiloftverzekering? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Telefonisch of via ons contactformulier. Wij horen graag van je.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_impact-van-hypotheekrente-op-de-maximale-hypotheek.jpg
Privé Geldzaken 5 min

Impact van hypotheekrente op de maximale hypotheek

Wat is eigenlijk de invloed van je hypotheekrente op je maximale hypotheek? Is een rente verschil van 2% of 3% echt zo groot? Dat lees je in dit ...

Lees meer
nws_thumb_Een-evenement-organiseren-Dan-is-een-evenementenverzekering-onmisbaar.jpg
Zakelijk Op de werkvloer 5 min

Een evenement organiseren? Dan is een evenementenverzekering onmisbaar

Je artiest komt niet opdagen. Of je wordt aansprakelijk gesteld voor een ongeval tijdens jouw evenement. En nu? Verzeker jouw evenement.

Lees meer
nws_thumb_Mag-ik-met-een-B-rijbewijs-in-een-elektrische-auto-met-caravan-rijden-.jpg
Privé Onderweg 5 min

Mag ik met een B-rijbewijs in een elektrische auto met caravan rijden?

Ja en ja! Al is het niet zo simpel als het lijkt. Er gelden wel voorwaarden.

Lees meer