Goed verzekerd het vaarseizoen in

Het bezitten van een pleziervaartuig zorgt voor vrijheid op het water. Of je nu de golven trotseert met een zeilboot, geniet van de snelheid van een motorboot, of ontspannen vaart met een sloep, een goede pleziervaartuigenverzekering is belangrijk om jezelf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. In dit artikel kom je alles te weten over pleziervaartuigenverzekering en hoe jij de beste verzekering vindt voor jouw pleziervaartuig.

Wat zijn de verzekeringsmogelijkheden voor een vaartuig?

Net als bij een auto heb je voor een vaartuig diverse mogelijkheden: van een aansprakelijkheidsdekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) tot de meest uitgebreide verzekering (Volledig Casco). Gezien de enorme verschillen in vaartuigen, past niet iedere verzekering bij elk vaartuig. Hierdoor is het vinden van de beste dekking tegen de beste premie lastig. DNA Yachtinsurance (powered by You Sure) is een onafhankelijke verzekeringsadviseur en kan jou helpen bij het vinden van een passende pleziervaartuigverzekering. Wij zetten de verzekeringsmogelijkheden op een rij:

Aansprakelijkheidsverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Een WA-verzekering is voor vaartuigen niet wettelijk verplicht in Nederland, maar kan wel verplicht worden door een beheerder of organisatie van bijvoorbeeld een botenstalling of jachthaven. Een WA-verzekering dekt schade die jouw boot aan anderen of aan hun eigendommen veroorzaakt.

Basisdekking (Wettelijke Aansprakelijkheid + Beperkt Casco)

Een Beperkt Cascoverzekering voor vaartuigen biedt naast de WA-dekking ook financiële bescherming bij schade aan jouw eigen boot door bijvoorbeeld brand, storm en diefstal. Dit is een mogelijkheid als je meer zekerheid wilt dan alleen de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Uitgebreide dekking: (Wettelijke Aansprakelijkheid  + Volledig Casco)

Met een volledig casco verzekering ben je verzekerd voor alle vormen van schade aan jouw eigen boot. Dit kan schade zijn door een aanvaring van een andere boot, eigen schuld of andere ongelukken. Deze verzekering is vooral aan te raden voor nieuwe vaartuigen én eigenaren van dure boten en jachten of voor mensen die vaak hun boot gebruiken.

Aanvullende dekkingen

Afhankelijk van het vaargebied en het gebruik van jouw vaartuig, kan je kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

  • Inboedel: je kan een stukje inboedel kosteloos meeverzekeren. De hoogte van de waarde is afhankelijk van de verzekeraar. Mocht je een hogere waarde willen verzekeren, dan kan dat tegen een aanvullende premie.
  • Ongevallen opvarende: je kan optioneel een ongevallendekking afsluiten. Soms is een ongevallendekking standaard opgenomen als je een verzekering met uitgebreide dekking hebt afgesloten.
  • Rechtsbijstand: verleent juridische hulp bij geschillen.
  • P&I (Protection & Indemnity): verleent in geval van charter (verhuur met schipper en/of bemanning en/of betalende gasten) een uitgebreidere aansprakelijkheidsdekking met hogere verzekerde sommen in aanvulling op de pleziervaartuigverzekering.  

De Bootpolisvergelijker van DNA Yachtinsurance

Het vinden van de juiste bootverzekering kan een uitdaging zijn door de vele mogelijkheden en voorwaarden. DNA Yachtinsurance biedt een handige oplossing met de Bootpolisvergelijker. Deze tool helpt je om eenvoudig verschillende verzekeringen te vergelijken en de beste optie voor jouw situatie te kiezen.

Met de juiste verzekering kan je zorgeloos genieten van elke vaartocht. Heb je vragen of wil je een bootverzekering afsluiten? Bespreek de mogelijkheden met een adviseur van DNA Yachtinsurance en zorg ervoor dat jouw boot goed verzekerd is voor het komende vaarseizoen.
 

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 2 jul 2024 13:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over jouw pleziervaartuigenverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Zomervakantie.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

Onbezorgd op vakantie met You Sure

De zomer staat voor de deur. Wij leggen uit hoe jij je kan voorbereiden op een zorgeloze zomervakantie

Lees meer
nws_thumb_Mag-ik-met-een-B-rijbewijs-in-een-elektrische-auto-met-caravan-rijden-.jpg
Privé Onderweg 5 min

Mag ik met een B-rijbewijs in een elektrische auto met caravan rijden?

Ja en ja! Al is het niet zo simpel als het lijkt. Er gelden wel voorwaarden.

Lees meer
nws_thumb_Veilig-en-verzekerd-fietsen-met-You-Sure.jpg
Privé Wonen 5 min

Veilig en verzekerd fietsen met You Sure

Jouw fiets zit goed op slot, maar helaas liggen er dieven op de loer en jouw fiets wordt gestolen. De fietsverzekering van You Sure biedt hier de...

Lees meer