Onbezorgd op vakantie met You Sure

De zomer staat voor de deur en dat betekent: vakantie! Of je nu gaat voor een zonovergoten strandvakantie, een avontuurlijke roadtrip of lekker ontspannen in je eigen vakantiehuisje, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Niets bederft het plezier van jouw vakantie meer dan onaangename verrassingen door vergeten verzekeringen. In dit artikel lees je hoe jij je kan voorbereiden op een zorgeloze en onvergetelijke zomervakantie.

Een onmisbare reisgenoot: jouw reisverzekering

Een reisverzekering is erg belangrijk als je op vakantie gaat. Het beschermt je tegen onverwachte kosten, zoals medische behandelingen in het buitenland, noodhulp en vergoedingen voor verloren bagage. Ook bij annuleren door onverwachte omstandigheden biedt het uitkomst. Je hoeft je in deze gevallen met een reisverzekering geen zorgen te maken over de financiële gevolgen. 

Tips voor het controleren van jouw reisverzekering

  • Controleer of jouw reisverzekering medische kosten in het buitenland dekt.
  • Check of jouw bestemming onder de juiste dekking valt (Europadekking of Werelddekking).
  • Overweeg een annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval jouw reis onverwacht moet worden geannuleerd. Houd er rekening mee dat je een annuleringsverzekering afsluit op het moment dat je de vakantie boekt.

Neem contact met ons op om jouw reisverzekering aan te passen aan jouw behoeften. 

Veilig de weg op tijdens jouw autovakantie

Ga je met de auto op reis? Dan is een goede autoverzekering onmisbaar. Naast de verplichte WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) kan je kiezen voor een uitgebreidere dekking, zoals WA Beperkt of Volledig Casco. Deze dekkingen bieden extra zekerheid, vooral bij schade door diefstal of een ongeluk.

Tips voor het controleren van jouw autoverzekering

  • Neem contact met ons op voor extra verzekeringen, zoals pechhulp en vervangend vervoer.

Als je met de caravan naar het buitenland gaat, heb je mogelijk een aparte groene kaart nodig. Vraag deze op tijd aan bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt. Neem contact met ons op om jouw autoverzekering aan te passen aan jouw behoeften. 

Regel een recreatiedekking voor jouw eigen verblijf

Heb je een eigen recreatiewoning waar je jouw vakantie wilt doorbrengen? Dan is het verstandig om te zorgen voor een goede recreatiedekking. Deze dekking kan je als extra module afsluiten bij jouw reisverzekering. Hiermee ben je gedekt voor vakantie in Nederland, waarbij je minstens één overnachting hebt. Met deze aanvullende verzekering ben je ook gedekt als je geen boekingsnota van het verblijf kan laten zien, omdat je verblijft in jouw eigen recreatiewoning.  

Privé Reizen & Vrije tijd 5 min 2 jul 2024 13:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over jouw reisverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Neem contact op

Heb je dit al gelezen?

Hero-LG-heb-je-een-annuleringsverzekering-nodig-als-je-op-vakantie-gaat.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

Heb je een annuleringsverzekering nodig als je op vakantie gaat?

Met het vakantieseizoen voor de deur, hebben veel mensen hun vakantie al geboekt. Of misschien sta je op het punt om je vakantiekeuze te mak...

Lees meer
nieuws_op-vakantie-auto-van-de-zaak.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 7 min

Op vakantie met de auto van de zaak

Het plannen van een vakantie is niet altijd even leuk, maar wel heel belangrijk. Reis je met je zakelijke auto? Dan is er een aantal extra z...

Lees meer
nws_thumb_De-juiste-reisverzekering-als-jouw-kind-zelf-op-vakantie-gaat.png
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

De juiste reisverzekering als jouw kind zelf op vakantie gaat

Wanneer kinderen ouder worden, komt er een moment dat ze zelfstandig op vakantie willen. Met een vriendinnetje en haar ouders mee naar Spanj...

Lees meer