Wat als je als zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt raakt?

Als zelfstandig ondernemer geniet je van veel voordelen. Je hebt veel vrijheid, je kan naar eigen inzicht handelen en je bent je eigen baas. De keerzijde is dat er veel op jouw schouders terechtkomt. Je moet alles zelf regelen. Zeker als het gaat om je inkomsten.

Jouw inkomstenbron 

Stel dat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt en niet kan werken. Je inkomsten dalen dan tot het nulpunt. Je verdient niets als je niet werkt. Vooral als je geen medewerkers in dienst hebt die de zaak draaiende houden. Behoor jij tot de groep zelfstandigen zonder personeel of freelancers? Dan loop je een groot risico. Wie als eigenaar door ziekte of arbeidsongeschiktheid wordt getroffen, treft het noodlot. Want wie zorgt voor jouw inkomsten? Wie bedient jouw klanten tijdens jouw afwezigheid?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt uitkomst  

Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor jou als zelfstandige niet iets om te overwegen, maar een absolute must. Bij (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid keert de verzekeraar een schadevergoeding uit. Je kan dan bijvoorbeeld een extra kracht inhuren om jou te vervangen en jouw inkomen op peil te houden. De arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële zekerheid. Wat er ook gebeurt. Maar hoe kies je uit het uitgebreide aanbod de juiste verzekering? 

Handige tips direct in je mailbox

Onbeperkt aanbod  

Het aanbod van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is vrijwel onbeperkt. Allerlei variaties zijn mogelijk: de hoogte van de premie, de periode waarover je bereid bent het risico zelf te dragen, de hoogte van de uitkering, de eindtermijn, de uitkering bij zwangerschap en nog veel meer. 

Je kan kiezen voor een basispakket, maar ook voor een extra uitgebreid pakket. Om de juiste keuze te kunnen maken, is een helder overzicht van alle mogelijkheden nodig. Zo voorkom je onder andere dat je duurder uit bent dan noodzakelijk. Laat je daarom goed adviseren over de verzekering die het beste past bij jouw specifieke situatie. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jouw risico gegarandeerd beperkt blijft.  

Samen bekijken we welke voorwaarden, premies en dekkingen het beste bij jouw persoonlijke omstandigheden passen. Zo krijg je een op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering en betaal je nooit teveel. Bovendien ben je altijd verzekerd van een goed inkomen. Een hele geruststelling. Want bij ziekte heb je al genoeg kopzorgen.  

Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min 11 nov 2020 15:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoe-groot-is-het-risico-op-cybercriminaliteit-voor-jouw-organisatie.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe groot is het risico op cybercriminaliteit voor jouw organisatie?

Cybercriminaliteit groeit hard. Hogere schadebedragen en meer slachtoffers. Ook jouw bedrijf kan een doelwit zijn.

Lees meer
nws_thumb_Hoe-beperk-en-verzeker-je-het-risico-op-brand.jpg
Zakelijk Jij & Jouw bedrijf 5 min

Hoe beperk en verzeker je het risico op brand?

Brand heeft meer impact dan alleen de schade zelf. Het werk komt vaak stil te liggen. Voorkomen is beter dan genezen. Check onze preventietips.

Lees meer
nws_thumb_Een-evenement-organiseren-Dan-is-een-evenementenverzekering-onmisbaar.jpg
Zakelijk Op de werkvloer 5 min

Een evenement organiseren? Dan is een evenementenverzekering onmisbaar

Je artiest komt niet opdagen. Of je wordt aansprakelijk gesteld voor een ongeval tijdens jouw evenement. En nu? Verzeker jouw evenement.

Lees meer