Vijf inbraakpreventietips voor de zomervakantie

Met de zomervakantie in zicht is het belangrijk om jouw woning veilig achter te laten. Inbraken zijn een risico, maar met de juiste voorbereiding kan je ze voorkomen. Inbrekers zijn slim, maar wij zijn slimmer. Maak het inbrekers moeilijk met deze vijf preventietips. Zo kan je met een gerust gevoel met vakantie.

Doe alsof je thuis bent

Laat jouw huis er bewoond uitzien terwijl je weg bent. Gebruik timers voor verlichting en elektronische apparaten. Zorg dat gordijnen en jaloezieën op verschillende tijden open en dicht gaan. Vraag buren of vrienden om de post op te halen. Een overvolle brievenbus is een teken voor inbrekers dat niemand thuis is.

Verberg je kostbaarheden

Berg je waardevolle spullen zoals sieraden, elektronica en contant geld goed op voordat je vertrekt. Laat ze niet zichtbaar liggen. Overweeg een kluis voor extra veiligheid. 

Deel niet te veel op sociale media

Wees voorzichtig met het delen van je vakantieplannen en -foto’s op sociale media. Inbrekers kunnen deze informatie ook zien. Wacht tot je terug bent om foto’s en ervaringen te delen, zodat je woning minder aantrekkelijk is voor inbrekers.

Vraag je buren om hulp

Vraag een buurman, vriend of familielid om een oogje in het zeil te houden. Ze kunnen verdachte activiteiten melden en helpen om je woning veilig te houden. Overweeg om hen een sleutel te geven zodat ze de planten kunnen water geven, gordijnen kunnen openen en sluiten en ervoor kunnen zorgen dat het huis bewoond lijkt.

Neem beveiligingsmaatregelen

Denk aan beveiligingsmaatregelen zoals bewakingscamera’s, alarmsystemen en goede deursloten. Dit schrikt inbrekers af en zorgt voor extra bescherming. Moderne systemen kunnen meldingen naar je smartphone sturen, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er thuis gebeurt, zelfs als je ver weg bent. 

Toch schade?

Heb je ondanks alles toch inbraakschade? Met een opstalverzekering ben je goed verzekerd voor de schade aan je woning. Zijn waardevolle spullen gestolen op beschadigd? Een inboedelverzekering biedt hiervoor dekking. Denk ook aan aanvullende dekkingen voor kostbaarheden of instrumenten. Heb je vragen? Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie.

Privé Wonen 5 min 2 jul 2024 13:14 Geschreven door: You Sure

Vragen over jouw opstal- of inboedelverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Zomervakantie.jpg
Privé Reizen & Vrije tijd 5 min

Onbezorgd op vakantie met You Sure

De zomer staat voor de deur. Wij leggen uit hoe jij je kan voorbereiden op een zorgeloze zomervakantie

Lees meer
nws_thumb_Mag-ik-met-een-B-rijbewijs-in-een-elektrische-auto-met-caravan-rijden-.jpg
Privé Onderweg 5 min

Mag ik met een B-rijbewijs in een elektrische auto met caravan rijden?

Ja en ja! Al is het niet zo simpel als het lijkt. Er gelden wel voorwaarden.

Lees meer
nws_thumb_Veilig-en-verzekerd-fietsen-met-You-Sure.jpg
Privé Wonen 5 min

Veilig en verzekerd fietsen met You Sure

Jouw fiets zit goed op slot, maar helaas liggen er dieven op de loer en jouw fiets wordt gestolen. De fietsverzekering van You Sure biedt hier de...

Lees meer