Feestelijk én veilig: De You Sure checklist voor particulieren

Het is weer de tijd van het jaar! De feestdagen staan voor de deur en wij gaan op bezoek bij onze familie en vrienden. Terwijl je denkt aan al het lekkere eten en de gezelligheid, trek je de deur achter je dicht. Maar heb je wel de kerstlichtjes uitgedaan? En zijn alle ramen en deuren goed dicht? Wij vergeten allemaal weleens wat. Dit artikel voorziet je van een checklist om zonder stress de feestdagen door te komen.

Maak jouw huis brandveilig

Een goede brandveiligheid van jouw huis is belangrijk. Volg daarom deze adviezen op: 

  • Kerstverlichting: Controleer de kerstverlichting op beschadigingen en vervang kapotte lampjes. Schakel de verlichting uit als je weggaat. 
  • Kaarsen: Zet kaarsen stabiel neer en weg van brandbare materialen. Blaas ze ook uit voordat je de kamer uitgaat. 
  • Versieringen: Kies brandveilige versieringen en vermijd het gebruik van brandbare materialen. Houd versieringen uit de buurt van kaarsen, de verwarming of open haard. 
  • Elektrische apparaten: Overbelast geen stopcontacten en gebruik onbeschadigde verlengsnoeren. Trek stekkers uit het stopcontact wanneer je apparaten niet gebruikt. 
  • Kerstboom: Als je een echte kerstboom hebt, zorg er dan voor dat deze voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Plaats de boom weg van de verwarming of open haard. 
  • Rookmelders: Controleer de werking van rookmelders en vervang de batterijen indien nodig. Plaats ze strategisch. Houd je van gourmetten tijdens de feestdagen? Let dan extra op de rookmelders. 
  • Brandblusser en blusdeken: Zorg dat je weet waar de brandblussers en blusdekens zich bevinden en weet hoe je ze moet gebruiken.

Zó maak je het inbrekers moeilijker

Tijdens de feestdagen liggen inbrekers op de loer. Werk inbrekers tegen door de volgende tips op te volgen: 

  • Verlichting: Zorg voor goede buitenverlichting. Inbrekers vermijden goed verlichte gebieden, omdat ze liever in het donker inbreken. 
  • Aanwezigheid: Gebruik tijdschakelaars voor verlichting, zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn. 
  • Sociale media: Wees voorzichtig met wat je deelt op sociale media. Vermijd het plaatsen van updates die verraden dat je niet thuis bent. 
  • Ken jouw buren: Goede buren helpen jou met een oogje in het zeil te houden. Ook kunnen ze jouw brievenbus legen, waardoor het lijkt alsof iemand thuis is. 
  • Deur- en raambeveiliging: Controleer of alle deuren en ramen goed zijn afgesloten. Overweeg extra beveiligingsmaatregelen, zoals veiligheidssloten. 
  • Alarm: Schakel je alarmsysteem in bij vertrek.  
  • Pakketbezorging: Als je cadeaus online koopt, zorg ervoor dat je pakketten niet opvallend voor de deur blijven liggen. Vraag de bezorger om het pakket bijvoorbeeld bij de buren af te leveren.

Heb jij al alles kunnen afvinken?

Verzeker jezelf tegen de financiële gevolgen van brand- of inbraakschade met een inboedelverzekering of een opstalverzekering.  

Heb je nog geen inboedel- of opstalverzekering? Vraag nu een gratis offerte aan!

Privé Wonen 5 min 8 dec 2023 08:00 Geschreven door: You Sure

Vragen over een inboedel- of opstalverzekering?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier. Goed advies is nog maar het begin.

Heb je dit al gelezen?

nws_thumb_Hoger-inbraakrisico-tijdens-de-feestdagen-.jpg
Privé Wonen 5 min

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Inbrekers houden van de feestdagen. Vooral oudjaarsavond. Laat je feestdagen niet verpesten. Houd inbrekers buiten.

Lees meer
nws_thumb_Voorkom-onderverzekering-.jpg
Privé Wonen 5 min

Voorkom onderverzekering

Onderverzekerd? Kan dat? Ja... De reparatiekosten zijn zó hoog, maar je krijgt geen geld uitgekeerd. Waarom niet?

Lees meer
nws_thumb_Zakelijk-gebruik-maken-van-je-e-bike.jpg
Privé Onderweg 5 min

Zakelijk gebruik maken van je e-bike. Dit moet je weten!

Je e-bike zakelijk gebruiken valt niet binnen de dekking van de verzekering. Maar je werkt als fietskoerier. Welke verzekering sluit jij af?

Lees meer