Betekenis van cyberverzekering
Met onze cyberverzekering verzeker je de financiële gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit. Ook schade veroorzaakt door een menselijke fout valt binnen de verzekeringsdekking. Denk aan een werknemer die op een link klikt van een phishing e-mail en geld overmaakt. Maar met onze cyberverzekering verzeker je niet alleen de financiële risico’s. Je krijgt ook ondersteuning van cyberspecialisten na een incident. Zij helpen je de schade zoveel mogelijk te beperken. Sluit je onze cyberverzekering af? Dan krijg je ook toegang tot preventiediensten. Zo worden jouw werknemers cyberbewust én verstevig je de cyberveiligheid van jouw bedrijf.
Verklein de kans op cyberschade
Helaas kan je de kans op cyberschade niet 100% uitsluiten. Maar er is ook goed nieuws! Je kan het cybercriminelen namelijk een stuk moeilijker maken. Hoe? Door de juiste preventiemaatregelen te nemen. Wij hebben een aantal belangrijke preventietips voor je onder elkaar gezet.
Houd je software en besturingssysteem up-to-date
- Installeer de laatste beveiligingsupdates of schakel over op automatische beveiligingsupdates
Gebruik sterke wachtwoorden
- Hoe langer een wachtwoord, hoe sterker. Gebruik een wachtwoordzin met meer dan 12 karakters en voeg ook cijfers en tekens toe. Bijvoorbeeld: 5lu1t33nCyb3rverzeker1ngAf!
- Gebruik voor elk account een ander wachtwoord
- Gebruik een wachtwoordmanager om je wachtwoorden veilig op te slaan
Maak jouw werknemers cyberbewust
Maak van jouw werknemers een 'menselijke firewall'. Maar liefst 60% van alle datalekken en cyberaanvallen wordt veroorzaakt door menselijk falen. Cybercriminelen krijgen hierbij toegang tot jouw systemen door fouten van medewerkers. Het is daarom cruciaal dat jouw werknemers beter worden in het herkennen van en reageren op verschillende soorten cybercrime.
- Vergroot het risicobewustzijn van jouw werknemers met terugkerende cybertrainingen. Zo blijven zij goed op de hoogte van de 'do's & don'ts', de nieuwste cyberdreigingen én kunnen zij direct aan de slag met praktische tips.
- Test de kennis van jouw werknemers in de praktijk. Dit doe je bijvoorbeeld door regelmatig neppe phishing e-mails te sturen. Meet daarbij hoeveel werknemers de test e-mail openen en op linkjes klikken. Op deze manier kan je monitoren of het bewustzijn omtrent cybersecurity onder jouw werknemers op niveau is.
Vragen over cyberverzekering
Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen soms lijken. Zeker als je er niet elke dag mee bezig bent. Gelukkig zijn wij dat wel! Heb je een vraag over een cyberverzekering of een andere verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven advies. Zonder dat je direct ergens aan vast zit.